Waarom een vakman inschakelen om groene aanslag op tegels te verwijderen

Zien je tegels er niet uit? Durf je vrijwel niemand meer op je terras uit te nodigen omdat het er zo vies bijligt? In dat geval pak je je tegels beter even grondig aan. Echt schadelijk is de groene aanslag op tegels niet, wel lelijk en soms levensgevaarlijk glad. Er bestaan verschillende manieren om de groene aanslag op je tegels te verwijderen, de ene al ecologischer dan de andere. Je kan je tegels besproeien met schoonmaakazijn, dat een tijdje laten inwerken, en ze dan proper schuren. Een andere mogelijkheid is je tegels aan te pakken met chemicaliën en industriële middelen. Helaas zijn die niet altijd even milieuvriendelijk. En dan is er nog een optie: je kan je tegels laten schoonmaken door een vakman die weet wat hij doet, en tegelijk milieuvriendelijk te werk gaat. Dat is wellicht de beste optie.

Het verwijderen van groene aanslag op tegels kan op verschillende manieren

Wil je het zelf doen? Dan neem je de hogedrukreiniger uit de garage en spuit je je terras af. Dat is op het eerste gezicht een gemakkelijke én efficiënte oplossing, want je krijgt alles tot in de kleinste groefjes gereinigd en ziet meteen het resultaat. Er zijn maar twee nadelen. In de eerste plaats zal het resultaat maar tijdelijk zijn. Wanneer je de tegels schoonspuit onder te hoge druk, beschadig je de ondergrond en maak je de die ruwer. De algen en mossen zullen zich nog beter kunnen vasthechten. Ten tweede loop je ook het risico je terras en je tegels kapot te spuiten. Je hebt niet altijd een hogedrukreiger nodig, je kan de groene aanslag ook verwijderen met chloor of bleekwater. In dat geval is het risico op beschadiging van de tegels minimaal en zullen de algen en het mos niet zo vlug terugkomen. Helaas is de impact op het milieu heel groot omdat bleekwater en chloor alle levende organismen doden, dus ook de planten rond de tegels en het terras. Je gebruikt beter andere middeltjes die hetzelfde effect hebben, maar minder milieubelastend zijn. We denken aan groene zeep of soda, azijn, schrobben met zand of as, kokend water of de overschot van het schuursop.

Waarom je beter een vakman inschakelt om groene aanslag van tegels te verwijderen

Waarom je beter een vakman inschakelt om groene aanslag van tegels te verwijderen? Omdat een vakman als Mercator Cleaning tegels professioneel én efficiënt reinigt op een honderd procent milieuvriendelijke manier. Mercator Cleaning garandeert je dat je tegels honderd procent vrij zijn van groene aanslag en dat ook lange tijd zullen blijven. Het team van Mercator Cleaning reinigt je tegels met een hogedrukspuit en warm water, zonder ook maar één extra chemisch reinigingsmiddel te gebruiken. We warmen het water op, soms zelfs tot 140° C. We passen de druk van de hogedrukspuit aan in functie van de ondergrond die we schoonmaken. Moeten we tegels reinigen, dan passen we de druk aan aan de hardheid van de tegels. Door onze jarenlange ervaring weten we wat de perfecte druk is om een bepaalde ondergrond schoon te krijgen. Eerlijk? We maken nooit iets stuk.

 Kunnen we je helpen?   

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens