Energie besparen door hydrofoberen

Een natte steen isoleert niet. Wie last heeft van natte buitenmuren, heeft dat al aan den lijve ondervonden en veel kilte gevoeld. Een steen die nat is, laat kou door. Een natte steen is net een zeef: de koude van buiten komt gemakkelijk binnen, de warmte van binnen vliegt gewoon naar buiten. Dat betekent weinig wooncomfort en een torenhoge energierekening. Bevind je je in zo’n situatie? Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen, want niemand betaalt graag veel voor warmte die gewoon de lucht in verdwijnt. Al eens gedacht aan een hydrofuge? Door te hydrofoberen isoleer je je muren en verleng je de levensduur van je gevel. Kort? Een hydrofuge bespaart energie. 

Wat is hydrofoberen? 

Eerst wordt je gevel grondig gereinigd. Daarna wordt op de gevel een beschermende nanocoating aangebracht. Dat vloeibare product wordt verdeeld over het geveloppervlak. Het dringt diep tot in de stenen door, en maakt de gevel volledig waterwerend. 

Een hydrofuge bespaart energie 

Zodra er een hydrofuge op een buitenmuur wordt aangebracht, laat de buitenmuur geen water meer door. Beter zelfs, het water loopt er zo van af. Als je je gevel een beschermende nanocoating geeft, bescherm je je gevelsteen extra. Je muur laat meteen minder kou en kilte door. Dat komt toch neer op een energiebesparing van 2 à 3 procent per jaar. Met de stijgende energieprijzen is dat toch meegenomen. Het levert alvast meer op dan de intrest die je op de bank krijgt. 

Wat zijn de voordelen van hydrofuge? 

  • Je isolatie neemt toe en je energieverbruik vermindert op slag. 
  • Je muur is beter bestand tegen water, olie, algen, mossen en allerhande vervuiling. 
  • De hydrofuge is een onzichtbare en transparante film die je niet ziet, de gevelsteen blijft zichtbaar. 
  • De gevel wordt waterdicht maar damp-open, het vocht kan er niet in, wel eruit. 
  • Je gevel droogt sneller na regen. 
  • Je hebt 15 jaar garantie. 

Laat ons je helpen energie te besparen 

Het team van Mercator Cleaning reinigt je buitenmuren en brengt een damp-open, transparante en onzichtbare hydrofuge aan. Niemand ziet het, maar jij bespaart mooi energie. Neem vrijblijvend contact met ons op. Of wil je meteen een idee hebben van de prijs? 

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens