In hoeverre tast een hogedrukreiniger de structuur van je terras aan?

Ben je bang dat een hogedrukreiniger de structuur van je terras zal aantasten? Vraag je je af in hoeverre een hogedrukreiniger de structuur van je terras aantast? Die vraag is inderdaad de moeite waard om eventjes bij stil te staan. We geven je meteen het antwoord: een doe-het-zelf hogedrukspuit is een pak minder regelbaar dan een professioneel exemplaar. En een verkeerd gebruik ervan kan inderdaad de structuur van je terras aantasten. Een woordje uitleg.

In hoeverre tast een hogedrukreiniger de structuur van je terras aan?

Er zijn heel veel hogedrukreinigers te koop voor consumenten. Dikwijls kan je zo’n exemplaar voor een prikje kopen. Veel producenten proberen hun hogedrukreinigers aan de man te brengen in het schoonmaakseizoen. Ze slaan de consument dan met kortingen en speciale exclusieve aanbiedingen rond de oren. E die strategie lukt, want veel consumenten laten zich erdoor verleiden. Helaas: hoe kwaliteitsvol die hogedrukreinigers er ook uitzien, het zijn exemplaren voor particulieren en niet voor professionelen. Je kan het debiet en de druk regelen, maar nooit fijn genoeg. Bovendien weet je niet weke druk je precies moet gebruiken voor het reinigen van een bepaalde ondergrond. Je gebruikt de hogedrukspuit slechts één of een paar keer per jaar, dikwijls dan nog op verschillende ondergronden. Je wilt gewoon het vuil wegspuiten, en dus doe je maar. Maar als je een te hoge druk gebruikt, dan is er een groot risico op beschadiging van de structuur van je terras. En eenmaal dat beschadigd, is er geen goedkope weg terug.

Hoe doet een professional als Mercator Cleaning het?

Je voorkomt alle bovenstaande scenario’s als je je terras laat reinigen door een gespecialiseerde firma die werkt met professioneel materiaal. Die kan bogen op een jarenlange ervaring waardoor ze heel goed weet welke druk je lag gebruiken op welke ondergrond. Mercator Cleaning werkt met een uiterst professionele hogedrukreiniger waarvan we het debiet of de druk kunnen doen variëren van 10 tot 250 bar. We weten wanneer we welke druk moeten gebruiken en zullen daarom nooit iets beschadigen. Maar bovenal werken we nooit met extra reinigingsmiddelen, chemicaliën of industriële schoonmaakproducten. We werken enkel met water dat we opwarmen tot een temperatuur van niet minder dan 140° C. Met water van zo’n temperatuur slagen we erin alle vuil weg te werken. Doordat we in staat zijn de druk van het water nauwgezet te regelen, zullen we de structuur van je terras niet beschadigen. Dat is een belofte.

Kunnen we je helpen?

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens