Wat zijn de voordelen van hydrofuge?

Je bent op zoek naar een manier om je gevel te isoleren? Bekijk dan zeker de optie van een hydrofuge. Bij een hydrofuge wordt een waterwerend product op je gevel aangebracht dat je buitenmuur beschermt tegen alle weersomstandigheden. De kans op vochtproblemen wordt daardoor meteen een stuk kleiner. We zetten graag de voordelen van een hydrofuge op een rijtje.

Wat zijn de voordelen van een hydrofuge?

Een hydrofuge is een bekende techniek binnen de gevelreiniging. Er wordt een doorzichtig product op je gevel aangebracht dat je buitenmuur waterafstotend maakt en tegelijk beschermt tegen vocht, vuil, weer en wind. De belangrijkste woorden zijn hierbij al gevallen. In de eerste plaats beschermt een hydrofuge tegen alle soorten weersomstandigheden. Een hydrofuge is een goede maatregel tegen doorslaand vocht. Het zorgt ervoor dat er geen water meer in de gevel kan indringen. Bovendien droogt de gevel heel wat sneller na een regenbui én beschermt het beter tegen vorst.

Overtuigende foto’s voor en na

Een hydrofuge levert heel overtuigende voor- en na-foto’s op. Na een behandeling met hydrofuge ziet je gevel er in één klap zoveel mooier uit. Spectaculair mooier zelfs. Hij blijft er ook nog een heel lange tijd mooi uitzien, minstens tien jaar, omdat de transparante en onzichtbare hydrofugelaag ook mos-, schimmel- en algengroei vertraagt. Ook de tien jaar garantie die je krijgt op het product is mooi meegenomen. Als kers op de taart is het product ook nog eens brandwerend.

En nog is het niet gedaan met het opsommen van voordelen

Een hydrofuge heeft een isolerende werking en kan worden gebruikt op alle ondergronden. Zodra je een hydrofuge laat aanbrengen op je buitenmuren, merk je dat je energieverbruik vermindert. Door de hydrofuge droogt je natte muur immers uit, en iedereen weet dat een droge muur veel beter isoleert dan een natte. Het product is waterdicht maar toch dampopen. Het water dat van buiten komt, kan er niet in. Het water dat van binnen komt, door verdamping en condens, kan wel naar buiten. En dat is de enige goede manier van werken.

Toe aan een gevelreiniging?

Je leest het, de voordelen van een hydrofuge zijn immens. Ben je overtuigd van de meerwaarde? Onze tip: laat je grondig adviseren over de verschillende mogelijkheden en doe een beroep op een echte vakman als Mercator Cleaning. Een deskundige die je advies geeft en kan beoordelen of je gevel geschikt is om er een hydrofuge op aan te brengen. Hij zal je ook grondig adviseren over de producten die je gevel langdurig beschermen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen

Vul het formulier en we contacteren u zo snel mogelijk

Contact Informatie
Waar kunnen wij u van dienst mee zijn?
Adresgegevens