Over mercator cleaning - GLAZENWASSERS SINDS 1962

Ramen wassen zit zaakvoerder Guido Peeters in het bloed. Meer dan dertig jaar geleden nam hij als prille twintiger de glazenwasserij van zijn vader Maurice over. Mercator Cleaning bestaat inmiddels al meer dan vijftig jaar en groeide in de stad Antwerpen en de Antwerpse Kempen uit tot een kwaliteitsreferentie. Sinds 2017 reinigen we ook gevels, daken, terrassen, opritten, tuingebouwen, tuinmeubels,…

Maurice Peeters startte in 1962 een glazenwasserij op in de Mercatorstraat in Antwerpen. Naar de naam moest hij niet ver zoeken: Mercator Cleaning.

Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging
Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging
Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging
Mercator Cleaning Glazenwasserij & buitenreiniging

Antwerpen en Antwerpse Kempen

Inmiddels verhuisde het bedrijf onder impuls van huidig zaakvoerder Guido Peeters naar Malle. Toch blijft de stad Antwerpen met zijn talrijke randgemeenten een belangrijk actieterrein voor Mercator Cleaning, net als de overige regio’s van de Antwerpse Kempen.

Zaakvoerder op de ladder

Guido Peeters staat als zaakvoerder zelf nog elke dag op de ladder of de hoogwerker om ramen te wassen. Daarnaast stelde hij een klein team samen van gemotiveerde en gecertificeerde glazenwassers. 

 

Streep- en vlekvrij

Aan vakmanschap en ervaring is er bij Mercator Cleaning geen gebrek. Het perfectionisme van zaakvoerder Guido Peeters staat garant voor de kwaliteit van het afgeleverde werk. Dagelijks geeft hij zijn manschappen het goede voorbeeld. Zowel voor zichzelf als zijn medewerkers legt hij de lat bijzonder hoog: het moet perfect proper én streep- en vlekvrij zijn.

Eigen hoogwerker

Stilstaan is achteruitgaan, zo vindt Mercator Cleaning. Daarom werd onlangs geïnvesteerd in de aankoop van een eigen hoogwerker. Deze laat toe om glazen en glaspartijen tot acht à negen verdiepingen hoog efficiënt te poetsen. De hoogwerker haalt zijdelings een reikwijdte tot negentien meter.

Daarbij neemt de vrachtwagen slechts twee parkeerplaatsen in beslag, perfect voor stadsomgevingen. De vrachtwagen met milieuvriendelijke EURO6-motor leidt bovendien tot een minimale uitstoot. Ook de lawaaihinder door de motor wordt tot een minimum herleid.

Osmosereiniging
Een andere innovatie is de optie van osmosereiniging. Wanneer deze innovatieve reinigingstechniek een meerwaarde geeft, bieden we deze zonder meerkost aan. Lees hier meer over osmosereiniging.

Reinigen van gevels, daken, opritten
In de loop van 2017 investeerde Mercator Cleaning in een nieuwe reinigingstechniek voor het efficiënt reinigen en beschermen van gevels, daken, opritten, terrassen, houten tuinmeubels,… Lees hier meer over deze reinigingstechniek.