Water- en vuilafstotende hydrofuge met een onzichtbare nanocoating

Sinds 1962

Water- en vuilafstotende hydrofuge met een onzichtbare nanocoating 

 Na een gevelreiniging of het ontmossen van een dak adviseren wij steeds een hydrofuge nabehandeling met een nanocoating. Met deze impregnatietechniek sluiten we de poriën van het gevel- of dakoppervlak waardoor water en vuil effectief worden afgestoten. Hierdoor blijft het dak of de gevel langer proper en verhoogt de levensduur. Ook voor nieuwbouwgevels met sierbeton of bepleistering garandeert een hydrofuge met een nanocoating een langdurige beschermende werking tegen vuil. Voor onze nabehandelingen mag je rekenen op een gegarandeerde bescherming van tien jaar.   

 Hoe werkt een hydrofuge met nanocoating?  

Wanneer een gevel of dak grondig gereinigd wordt met heet water onder hoge druk, is het belangrijk om dit reinigend effect voor een langere periode te bewaren. Zeker in een groene omgeving of een stedelijke buurt dreigt anders het risico op een snelle terugkeer van groenaanslag of de vasthechting van roetdeeltjes.  

 Het aanbrengen van een hydrofuge met een nanocoating houdt in dat we de poriën van de behandelde ondergrond diepgaand impregneren met een onzichtbare afdeklaag.  

 Er bestaan verschillende types van nanocoating, afhankelijk van de te behandelen ondergrond. Naast beton en steen (gevelstenen, dakpannen,…) onderscheiden we hout (gevelbeplanking, tuingebouwen,…), textiel (zonnewering) en doucheruimtes (glazen douchewanden en muurtegels ter preventie van kalkaanslag). Mercator Cleaning werkt met streng geselecteerde aangepaste nanocoatings voor elk type van ondergrond 

 De nanocoating bestaat uit bijzonder kleine deeltjes die zich in de poriën nestelen en vasthechten, waardoor water en vuil voor een periode van tien jaar geen kans krijgen om tot in de poriën door te dringen. We brengen de nanocoating onder hoge druk aan, zodat we diep tot in de poriën gaan 

 Nanocoating is wel een ademend product, zodat we vocht- en schimmelvorming in de woning voorkomen. 

 Wat zijn de voordelen van een hydrofuge met nanocoating?  

Naast een langdurig effect van de reiniging biedt een hydrofuge met nanocoating nog bijkomende voordelen.  

 Aangezien water geen kans krijgt om zich in poreuze materialen te nestelen, verhoogt ook de levensduur van gevels, daken,… Insijpelend water leidt door het vriezen en dooien op termijn onvermijdelijk tot scheuren en barsten. 

 Vooral gevels die gericht zijn op het noordoosten worden dankzij de hydrofuge met nanocoating extra beschermd tegen indringend vocht.  

 Ook mosvorming of groenaanslag krijgt dankzij de nanocoating langdurig geen kans. De minuscule wortels kunnen niet groeien vanuit de opgevulde poriën door het ontbreken van ‘voedend’ water en andere vuildeeltjes. 

 Deze eigenschappen maken een nanocoating uitermate geschikt voor de behandeling van doucheruimtes met glaswanden en muurtegels in keramiek en natuursteen. De nanocoating voorkomt de vorming van kalkaanslag. 

 Ook bij nieuwbouw een hydrofuge met nanocoating?  

Steeds vaker brengen we ook bij nieuwbouwprojecten een hydrofuge beschermlaag aan met een nanocoating.  

 Vooral bij beton (sierbeton, gezuurde beton en architectonische beton) en bepleisterde gevels biedt de nanocoating extra bescherming tegen een snelle verontreiniging en verkleuring. Daarnaast behandelen we allerlei soorten gevelstenen in nieuwbouwprojecten. 

 

 

Meer weten over een hydrofuge met nanocoating? Contacteer ons voor een prijsofferte.